VII Festival Terrer Priorat

Activitad disponible amb els seguents idiomes: / Actividad disponible en los siguientes idiomas: / Activity available in the following languages:
-Català
-Castellano
-English

VII Festival Terrer Priorat, sobirania i pau Vivim temps convulsos, una època que fa fredor on sentim encongir el cor massa sovint davant les amenaces constants. Sonen pertot timbals de guerra i trompetes de l’apocalipsi. Aquí continuem resistint els embats, treballant la terra i guardant les llavors pel futur. Aquí continuem celebrant la joia que la música i el vi ens porten a l’esperit. Fent passes per anar fent créixer la família del Terrer i que un altre any us convida a gaudir d’espais incomparables, del Priorat en essència i d’un programa cultural ampli i delicat.

En aquesta edició dins el marc del Festival Terrer Priorat hem establert una col·laboració amb La Safranòria (Associació per a la Conservació de la Biodiversitat Agrícola del Priorat) entitat que té com a objectiu la conservació i difusió de la biodiversitat agrícola del Priorat, en particular de les espècies de l’horta. Parlar dels horts és parlar de pobles vius i del vincle amb l’entorn, i per això hem volgut posar el focus en les varietats locals que gràcies a aquesta feina de cura del patimoni cada dia coneixem més i millor.

Els horts són un element colorit i estacional del paisatge que vesteixen d’arquitectura tant efímera com intemporal les lleres de séquies, rieres i rierols al llarg i ample de la comarca del Priorat. La il·lustradora Gala Pont ha estat l’encarregada de donar-li forma i color amb una proposta artística que és una reivindicació a la senzillesa.

Arribem a la setena edició del Festival Terrer Priorat, un espai que s’ha consolidat com un referent cultural distingit de preeminència en l’escena nacional. Representa, a més, un impecable aparador del Priorat on la música, el paisatge, l’arquitectura i el plaer d’un bon vi expliquen la riquesa d’una comarca que viu una època marcada per l’efervescència de la viticultura com a pal de paller d’un model de revitalització basat en l’excel·lència i la sostenibilitat.

Esperem que gaudiu d’un programa que proposa un viatge extravertit per estils i gèneres musicals. On trobareu diferents espais encomiables que se sumen per primer any al festival. Figures consolidades i joves promeses amb un bagatge ja admirable. I trobarem més de quaranta cellers que ens explicaran com ha estat la seca i com s’adapta la vinya al temps canviant. Hi trobareu un Priorat obert per als amants de la singularitat i aquells que tenen ganes de conèixer l’origen de la cultura al Mediterrani. 

Trobareu tota el programa al següent enllaç: https://www.terrer.cat/